Controale APIA la fermele care au cerut subvenții. Ce trebuie făcut până la 30 septembrie

Inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și cei ai instituțiilor de specialitate delegate continuă controlul la fața locului pentru cererile care fac parte din eșantionul de control aferent Campaniei 2022. Sunt vizate peste 55.000 dosare unice, fiind verificată veridicitatea datelor comunicate de către agricultorii care au cerut subvenția, informează instituția.

Mai precis, eșantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și ecocondiționalitate din cererea unică de plată, conține un număr total de 56.177 dosare unice.

Inspecţia fizică pe teren constă în verificarea la faţa locului a declaraţiei/cererii fermierului în funcție de scopurile pentru care a fost selectat la control. Foarte imprtant, cererile de plată trebuie semnate, în căz că nu au semnat electronic, de către fermieri până la finele lunii septembrie, pentru că altfel pierd subvenția.

Controalele la fața locului acoperă toate parcelele agricole pentru care a fost depusă o cerere de plată /sprijin, în funcție de scopurile de control pentru care a fost selectată. Aceasta înseamnă că toate parcelele agricole care fac obiectul scopului de control sunt măsurate și controlate pentru conformitate cu criteriile de eligibilitate, angajamente și alte obligații asumate prin depunerea cererii unice de plată.

De asemenea, se verifică pe teren respectarea normelor de ecocondiţionalitate, precum și respectarea cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic

“Ca în fiecare an, instituția noastră mizează pe aportul și colaborarea fermierilor pentru ca activitatea de control să se deruleze in mod optim și să permită demararea campaniei de plăți în avans, în contextul acordării de sprijin financiar pentru activitățile agricole derulate”. a declarat Adrian Pintea, directorul general APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...