Controale la toți furnizorii de energie, pe fondul creșterii prețurilor: „nu aveau voie să le mărească”

ANRE şi ANPC încep de marți controale la furnizorii de energie, după ce mai mulţi consumatori au reclamat modificarea preţurilor şi facturi exorbitante. În opinia ministrului Virgil Popescu, furnizorii care au anunţat un preţ fix pentru un an de zile şi îl modifică intră sub incidenţa a două legi şi vor fi amendaţi.

Lucrurile sunt foarte simple: nu aveau voie să mărească preţul pentru că în mai au anunţat oferta de 1 iulie. Compania respectivă a anunţat preţul, cu preţ fix pe un an de zile. Dacă tu modifici preţul şi ai anunţat că e preţ fix pe un an de zile, dacă modifici preţul, intri sub incidenţa a două legi: una e legea protecţiei consumatorului la ofertă înşelătoare, care nu are amendă aşa de mare. A doua este amendă între 5 şi 10% pe cifra de afaceri pe Legea energiei, pe acelaşi lucru: ofertă înşelătoare”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Virgil Popescu, ministrul Energiei. 

Acesta a reamintit că se poate schimba furnizorul ori de câte ori clientul doreşte acest lucru: „Contează foarte mult preţul. Să aleagă în funcţie de preţ şi de condiţiile care sunt. Dacă găsesc o ofertă de preţ fix poate mai mare un pic, dar pe o perioadă de un an de zile şi le convine acel preţ pot foarte bine să îl accepte. Dacă nu îi convine preţul pe care îl are, poate găsi o altă ofertă cu preţul cel mai mic. Poate schimba oricând. Te poţi schimba de 10, de 20 de ori pe an de la un furnizor la altul. Discutam cu ANRE şi eu cred că o să accepte propunerea mea, în aşa fel încât migrarea clientului de la un furnizor la altul să se poată face doar în baza ultimei facturi a locului de consum, să nu mai fie nevoie să aducă tot felul de acte”. 

Premierul Florin Cîţu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi  reprezentanţi ai ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei se întâlnesc marţi pentru a discuta după ce mai mulţi consumatori au reclamat modificări ale preşurilor la gaze şi facturi exorbitante.

1 COMENTARIU

  1. Impostorii astia care s-au catarat pe protestele oamenilor s-au transformat in banditi la drumul mare.Pretul la energie si gaze ar trebui sa scada cu 10-20% in nici un caz sa creasca.Jaful la carburanti,energie,gaze a fost premeditat inca di ianuarie 2021.Arestati pe loc min energiei acest mafiot ordinar,seful analfabet de la anre si seful de la consiliul concurentei.Nu este o piata concurentiala este o piata a jafului de stat.Saracirea populatiei este scopul acestor banditi in cardesenie cu fmi si isarescu turnatorul tradator de tara.face speculatii pe curs si scumpirile au fost date de acest animal isarescu prin d valorizarea leului.Iohanis a distrus dna,sri,parchetele si asta este una dintre consecinte.In mod normal toata aceasta haita de banditi la ora asta trebuia arestata.Se apropie linsajul la propiu a acestor degenerati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole