Control judiciar faţă de cei patru agresori ai jurnaliştilor şi activistului de mediu în judeţul Suceava

Publicat: 18 sept. 2021, 17:25, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Control judiciar faţă de cei patru agresori ai jurnaliştilor şi activistului de mediu în judeţul Suceava

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei i-a pus sub controlul judiciar pe cei patru bărbaţi acuzaţi de agresarea unui activist de mediu şi a doi jurnalişti care realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din judeţul Suceava.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sâmbătă s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă inculpaţi, dintre care trei sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe, iar unul pentru purtare abuzivă.

În fapt s-a reţinut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, cei patru inculpaţi au lovit cu pumnii şi picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant. (…) Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor, precum şi asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale şi înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică„, precizează sursa citată.

În urma incidentului, 12 persoane au fost conduse la audieri, vineri, la sediul Poliţiei din Vatra Dornei, iar, la finalul activităţilor procedurale, patru dintre acestea bărbaţi, domiciliate în comunele Şaru Dornei şi Panaci, au fost reţinute, fiind cercetate pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă.