Controversat lider rus, spitalizat în stare gravă din cauza Covid 19

Liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat al Rusiei (PLDR), Vladimir Jirinovski, în vârstă de 75 de ani, este spitalizat în urma infectării cu coronavirus şi se află în stare gravă, a declarat miercuri o sursă apropiată politicianului rus, relatează agenţia TASS, citată de EFE și Agerpres.

Conform sursei care a cerut să rămână anonimă, Jirinovski este internat de mai multe zile la Spitalul Clinic Central din Moscova, un centru medical unde se tratează elita politicii ruse şi care în epoca sovietică era dedicat nomenklaturii Partidului Comunist.

Potrivit canalului Telegram Mash, Vladimir Jirinovski a fost internat cu dublă pneumonie şi are afectare pulmonară de 50-75%. O altă sursă, citată de Interfax, afirmă că afectarea pulmonară a politicianului rus este „gravă”. În schimb, biroul de presă al partidului PLDR – una din cele cinci formaţiuni reprezentate în parlamentul de la Moscova – afirmă că ”Jirinovski se simte bine şi continuă să lucreze”.

Controversatul politician, celebru prin numeroasele scandaluri pe care le-a provocat, a declarat recent că s-a vaccinat de opt ori împotriva COVID-19.

„Sper că simpatizanţii şi colegii de partid ai lui Jirinovski nu-i vor urma exemplul. Poate fi foarte periculos”, a avertizat un virusolog rus, Serghei Netiosov, despre vaccinarea cu doze „booster” multiple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...