Controverse după interzicerea jucătorilor ruşi la Wimbledon. Victoria Azarenka: Nu văd raţionamentul

Victoria Azarenka a criticat decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a le interzice jucătoarelor şi jucătorilor din Rusia şi Belarus să participe la al treilea grand slam al anului.

Decizia a fost luată în urma invaziei din Ucraina. Victoria Azarenka cere WTA să ia măsuri în acest caz, informează erurosport.com.

Azarenka a declarat că a asistat la 12 ore de întâlniri care au avut loc la Madrid Open pe acest subiect.

Jucătoarea din Belarus, în vârstă de 32 de ani, a avut o convorbire pe Zoom cu Sally Bolton, directorul executiv al turneului de la Wimbledon, care a susţinut poziţia AELTC şi cel puţin o altă jucătoare de top a avut un avocat prezent. Bolton a avut, de asemenea, reprezentare juridică.

Fostul număr 1 mondial spune că vrea „o reacţie” din partea WTA pentru a contesta interdicţia.

„Ar trebui să existe o reacţie în acest sens”, a declarat jurnaliştilor dubla câştigătoare a Australian Open.

„Dacă mă întrebaţi dacă sunt de acord cu organizatorii de la Wimbledon sau dacă le văd raţionamentul după ce am fost la o convorbire personală cu ei, nu le văd raţionamentul. Nu are sens şi nu se leagă de ceea ce spun ei. Mi-am exprimat foarte clar poziţia în această problemă. Nu voi susţine niciodată, niciodată războiul. Nu voi susţine niciodată violenţa. Nu voi găsi niciodată justificări pentru asta. Asta este tot ce pot spune în acest moment”, a cotinua ea.

Întrebată dacă se gândeşte să-i dea în judecată pe organizatori, Azarenka a spus: „Nu sunt sigură. Este o problemă complicată”.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au interzis accesul jucătorilor ruşi şi belaruşi deoarece nu sunt dispuşi ca evenimentul „să fie folosit în beneficiul maşinăriei de propagandă a regimului rus”, a declarat, marţi, preşedintele All England Club, Ian Hewitt, într-o conferinţă de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...