Controverse: Lupii sunt în pericol, în Norvegia

În Norvegia au fost împușcați într-o zi 9 din cei 80 de lupi care trăiesc în țară, după ce o instanță de judecată a dat undă verde unei vânători controversate.

Planurile inițiale ale autorităților prevedeau împușcarea a 51 de lupi, adică mai mult de jumătate din populația totală, însă activiștii de mediu au reacționat și au înaintat acțiuni în instanță, obținând o ordonanță de suspendare a vânătorii. Ei au afirmat că aprobarea unei vânători într-o zonă de conservare ar fi împotriva legilor UE privind protecția mediului, relatează The Guardian.

25 de animale din patru haite care se află în respectiva zonă de conservare numită și „zona lupilor” erau protejate de acțiunile legale. Dar vinerea trecută, curtea de apel norvegiană a anulat ordinul provizoriu al tribunalului districtual de a opri vânătoarea din „zona lupilor”, arie în care animalele au voie să se înmulțească și care reprezintă 5% din suprafața țării. Iar în weekend s-a organizat o vânătoare în urma căreia nouă lupi au fost uciși.

Karoline Andaur, CEO-ul WWF Norvegia, a declarat că „este o mare pierdere nu doar în ceea ce privește efectivul de lupi, ci și pentru biodiversitate și conservarea naturii. Lupul este în pericol în Norvegia și avem responsabilitatea națională de a avea grijă de el. Sunt împușcați doar pentru că trăiesc în mediul norvegian, cu toate că sunt în zona lupilor – o zonă în care autoritățile au decis că lupul trebuie să fie protejat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...