Controverse: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse spune că paradele gay sunt cauza războiului din Ucraina

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse spune că paradele gay pride se numără printre motivele războiului din Ucraina, potrivit CNN.

Aliat vechi al președintelui Vladimir Putin, Kiril a declarat duminică că tensiunile din Donbas sunt despre „o respingere fundamentală a așa-ziselor valori care sunt oferite astăzi de cei care pretind puterea mondială”.

„Pentru a intra în clubul acelor țări, este necesar să se organizeze o paradă gay pride. Nu pentru a face o declarație politică, „suntem cu voi”, nu pentru a semna niciun acord, ci pur și simplu pentru a organiza o paradă homosexuală”, a spus Kiril în timpul predicii de duminică de la Moscova.

El a catalogat războiul drept o zbatere cu „semnificație metafizică”, pentru ca omenirea să urmeze legile lui Dumnezeu.

„Ceea ce se întâmplă astăzi în sfera relațiilor internaționale nu are doar semnificație politică. Vorbim despre ceva diferit și mult mai important decât politica. Vorbim despre mântuirea omului”, a mai spus el în timpul predicii.

„Dacă vedem încălcări ale legii lui Dumnezeu, nu vom accepta niciodată pe cei care distrug această lege, ștergând granița dintre sfințenie și păcat și cu atât mai mult pe cei care promovează păcatul ca exemplu sau ca un model de comportament uman”, a spus Kiril.

„În jurul acestui subiect este astăzi un adevărat război”, a spus el.

Patriarhul Kiril este o figură religioasă proeminentă în Rusia, unde religia este considerată parte integrantă a identității ruse. Kiril a fost supus unor presiuni chiar din interiorul biserici pentru a denunța războiul din Ucraina și agresiunea lui Putin, dar declarațiile sale publice arată că susține în totalitate acțiunile președintelui rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...