Copiii de la Colegiul Minulescu din Slatina au fost externaţi. Ce a pățit directorul liceului

Publicat: 27 mai 2022, 15:31, de Otilia Caloian, în SOCIAL , ? cititori
Copiii de la Colegiul Minulescu din Slatina au fost externaţi. Ce a pățit directorul liceului
Sursa foto: rfi.ro

Toţi cei 14 elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, internaţi în această săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu simptome digestive grave, au fost externaţi.

„Toţi copiii care s-au prezentat la spital cu manifestări digestive, elevi ai Colegiului ‘Ion Minulescu’, au fost externaţi cu o stare de sănătate bună”, a declarat managerul unităţii medicale, Angela Nicolae, citată de Agerpres.

Începând din seara zilei de 24 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la UPU şi la Pediatrie, au ajuns 21 de copii cu vârste între 6 şi 18 ani, toţi prezentând simptomatologie digestivă (greţuri, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale).

Au rămas internaţi 14 copii, dintre care 11 în Secţia Boli Infecţioase şi trei la Pediatrie. Lor li s-au prelevat probe biologice, rezultatele urmând a fi folosite în cadrul unei anchete epidemiologice pe care o efectuează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

O anchetă epidemiologică la Colegiu desfăşoară şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, iar în urma verificărilor activitatea cantinei unităţii de învăţământ a fost suspendată şi unitatea a fost sancţionată cu 10.000 lei din cauza mai multor neconformităţi constatate de inspectorii sanitari.

Emil Moț directorul Colegiului Minulescu din Slatina a demisionat

Directorul Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, profesorul Christian Ionescu, a demisionat joi din funcţie, anunţul fiind făcut de primarul municipiului Slatina, Emil Moţ.

„Apreciez gestul domnului director al Colegiului ‘Ion Minulescu’, Christian Ionescu, care şi-a asumat vina şi a demisionat din funcţie. Dar ar trebui să se simtă şi unele dintre persoanele aflate în subordinea sa, oameni care nu şi-au făcut datoria fie din rea voinţă, fie din incompetenţă! A fost un cerc vicios, în urma căruia au avut de suferit copiii noştri. În calitate de primar şi de părinte, susţin în continuare solicitarea ca autorităţile competente să continue controalele şi să găsească sursa contaminării de la cantina şcolii”, a scris Emil Moţ pe Facebook.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele