Copiii, victime ale invaziei ruse în Ucraina: Cel puțin 37 uciși, 50 răniți și peste 1 milion refugiați. ”Crimă de război”

UNICEF anunță că, în cele două săptămâni de la invazia rusă, peste un milion de copii au părăsit Ucraina, dintr-un total de 7,5 milioane de minori câți sunt în această țară.

Potrivit Le Figaro, care o citează pe Catherine Russel, directorul UNICEF, cel puțin 37 de copii au fost uciși și 50, răniți în urma atacurilor ruse în Ucraina.

Catherine Russel s-a referit la atacul asupra maternității din Mariupol, mărturisind că este ”îngrozită”, de acest atac ” care a lăsat copii mici şi femei în travaliu îngropaţi sub dărâmături. Nu ştim încă numărul victimelor, dar ne temem de ce este mai rău”, a transmis directorul UNICEF.

Potrivit BBC, bazându-se pe declarații ale oficialilor ucraineni, trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise și 17 rănite, în atacul aerian rusesc asupra Maternității din Mariupol.

Președintele ucrainean Volodomir Zeleinski a numit acest bombardament ”o crimă de război”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...