Cora a renunțat la un hipermarket în Baia Mare și a deschis doua magazine de proximitate Cora Urban în București

Retailerul Cora, care a intrat în acest an pe segmentul magazinelor mici cu conceptul Cora Urban şi continuă expansiunea pe format, dar a închis hipermarketul din Baia Mare.

Astfel, compania a păstrat zece unităţi pe format mare. Pentru reţea aceasta este a doua închidere de hipermarket în România după cea de la Arad din 2015.

„Pe segmentul hipermarketurilor am luat decizia dureroasă de a închide în luna mai magazinul Cora din Baia Mare. A fost o analiză profundă a performanţei şi pieţei locale şi am amânat exitul până în momentul în care nu am mai avut altă soluţie“, spun reprezentanţii companiei, citați de Zf.ro.

Cora şi-a schimbat strategia pentru piaţa din România, astfel că pariază pe magazine mici şi pe online şi nu pe dezvoltarea de noi hipermarketuri, formatul clasic cu care reţeaua a fost prezentă pe plan local timp de mai bine de 15 ani.

Lanţul a intrat în acest an pe formatul magazinelor mici, cu conceptul Cora Urban, sub care are două magazine, ce funcționează atât ca magazin de proximitate, cât și ca magazin online.

De altfel, oficialii retailerului spun că au în plan să continue extinderea reţelei Cora Urban în Bucureşti în 2021, iar de anul viitor intenţionează să meargă în provincie, în oraşele unde compania e deja prezentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...