Coreea de Nord a făcut un nou test cu lansări de rachete balistice, care s-au prăbușit în Marea Japoniei

Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune joi dimineaţă, marcând al şaselea test cu rachetă efectuat până acum în acest an de puterea nucleară autodeclarată, a anunţat armata sud-coreeană, citată de DPA şi Reuters.

Comitetul şefilor de stat major sud-coreean a declarat că Phenianul a lansat două rachete presupuse balistice spre mare de la Hamhung în largul coastei de est.

Potrivit Seulului, rachetele au zburat aproximativ 190 de kilometri şi s-au prăbuşit în Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei.

Rezoluţiile ONU interzic Coreii de Nord, o putere nucleară autodeclarată, să testeze rachete balistice, dintre care unele tipuri sunt capabile să poarte focoase nucleare.

Marţi, ţara a tras două rachete presupuse a fi fost de croazieră, potrivit Coreei de Sud.

Spre deosebire de rachetele balistice, cele de croazieră au propria propulsie permanentă. Ele nu sunt supuse sancţiunilor.

SUA și Japonia, supărate din cauza testelor cu rachete balistice

Coreea de Nord şi-a atras critici din partea Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei pentru testele de rachete din acest an.

Potrivit Phenianului, testarea sa a inclus rachete hipersonice. Armele hipersonice sunt greu de interceptat din cauza vitezei lor ridicate şi manevrabilităţii.

Unii observatori afirmă că Coreea de Nord încearcă să-şi demonstreze puterea militară, precum şi dezvoltarea tehnologiei sale de rachete.

Potrivit analiştilor, ultimele rachete lansate se numără printre cele mai multe trase vreodată de Coreea de Nord într-o lună, în timp ce Phenianul a început anul 2022 afişând o gamă ameţitoare de arme noi şi operaţionale.

Ţara este supusă unor sancţiuni dure, inclusiv din partea Consiliul de Securitate al ONU.

Coreea de Nord ar putea relua testarea bombelor nucleare

După ce SUA au impus recent noi sancţiuni, Phenianul a indicat că ar putea relua testarea bombelor nucleare şi a rachetelor intercontinentale.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat la sfârşitul anului 2019 că el nu mai consideră ţara legată de un moratoriu de testare autoimpus.

Aceasta a intervenit după ce negocierile cu SUA cu privire la programul nuclear al Coreei de Nord s-au blocat.

Luna aceasta, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a decis să impună noi sancţiuni, inclusiv măsuri punitive împotriva a cinci nord-coreeni acuzaţi că au procurat bunuri pentru arme de distrugere în masă şi programele de rachete ale ţării lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...