Coreea de Nord combate Covid cu ceaiuri de plante și gargară cu apă sărată

Celor care nu sunt grav bolnavi de Covid, ziarul partidului de guvernământ nord-coreean Rodong Simnun le-a recomandat remedii naturiste: ceai de ghimbir sau caprifoi și o băutură din frunze de salcie, transmite BBC.

Băuturile calde pot calma unele simptome de Covid, cum ar fi durerea în gât sau tusea, și pot ajuta la hidratare atunci când pacienții pierd mai multe lichide decât în ​​mod normal. Ghimbirul și frunzele de salcie pot ameliora, de asemenea, inflamația și pot reduce durerea.

Dar în niciun caz ceaiurile nu sunt un tratament pentru infecția Covid-19 provocată de Sars-Cov-2.

Pe lângă ceaiuri, în presa de stat se mai recomandă gargara cu apă sărată, deși nu sunt dovezi clare că gargara și clătirile nazale ar putea încetini răspândirea coronavirusului.

Totuși, potrivit agenției de presă oficiale, o mie de tone de sare au fost trimise spre Phenian pentru prepararea unei ”soluții antiseptice”.

Antibiotice!!!!

Pe de altă parte, televiziunea de stat vine cu alte sfaturi pentru  bolnavi: să folosească ibuprofen (și paracetamol), amoxicilină și alte antibiotice. Și asta când se știe foarte bine că antibioticele sunt destinate infecțiilor bacteriene și nu în tratamentul infecțiilor virale.

În prezent, Coreea de Nord se confruntă cu o răspândire rapidă a Covid-19 în rândul unei populații nevaccinate și fără acces la medicamente antivirale eficiente. Liderii nord- coreeni au refuzat categoric ofertele de vaccin anti-Covid.

 

 

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole