Corina Crețu solicită cetățenia Republicii Moldova

Într-o postare pe Facebook, Corina Crețu, susține că va solicita cetățenia Republicii Moldova în semn de solidaritate față de momentele grele prin care trec moldovenii. Europarlamentarul susține că a demarat deja pregătirea dosarului și în semn de recunoștință pentru bunicii și străbunicii din partea mamei.

„…Având însă în vedere circumstanțele extraordinare și vremurile dramatice pe care le trăim, astăzi am decis, în semn de solidaritate față de momentele grele pe care le traversează cetățenii Republicii Moldova și drept omagiu adus refugiaților care fug din calea războiului, în semn de recunoștință pentru bunicii mei și străbunicii mei dinspre Mama, să demarez pregătirea dosarului pentru a solicită, pe lângă cetățenia Română, și pe cea a Republicii Moldova, în temeiul articolului 12 din Legea cetățeniei a Republicii Moldova.

Sper că voi reuși să depun curând documentele necesare care atestă statutul meu de urmașa a bunicilor mei care s-au născut pe teritoriul Republicii Moldova și s-au refugiat după 1940 din Basarabia, așa cum se solicită în Legea cetățeniei în vigoare, adoptată de Parlamentul de la Chișinău și promulgată de Președintele Republicii”, scrie Corina Crețu pe Facebook.

După 1990 a avut ocazia să meargă în Republica  Moldova

Corina Crețu s-a născut la București, a crescut în Ardeal, în satul Traniș din județul Sălaj. După 1990 a avut ocazia să meargă în Republica Moldova și să viziteze plaiurile bunicilor săi din partea mamei, care avea sub doi ani atunci când familia ei s-a refugiat in România.
În perioada mandatului de Comisar European pe Politică Regională, ea vizitat R. Moldova unde a reiterat sprijinul Uniunii Europene inclusiv prin intermediul programelor transfrontaliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...