Coronavirus în Europa: Peste 12 milioane de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei

Peste 12 milioane de cazuri de Covid-19 au fost depistate în Europa de la începutul pandemiei de coronavirus, potrivit datelor AFP.

Cele 52 de state din regiune constituie zona cea mai lovită din lume în ceea ce privește numărul cazurilor, devansând America Latină și Caraibe (11,5 milioane de cazuri) și Asia (10,9 milioane).

Aproape jumătate din totalul cazurilor de îmbolnăviri din Europa au fost depistate în doar patru state: Rusia (peste 1,7 milioane), Franța (peste 1,6 milioane), Spania (peste 1,3 milioane), Marea Britanie (peste 1,1 milioane).

Astfel Europa devine iar epicentrul pandemiei de coronavirus. În ultimele săptămâni mai multe țări din teritoriu au cunoscut o creștere alertă a numărului de cazuri, motiv pentru care autoritățile au fost nevoie să introducă noi restricții. Unele state au impus deja carantina.

Europa a mai fost epicentrul pandemiei de Covid-19 în primăvară, în perioada martie-aprilie.

De la începutul lui octombrie, Europa a fost regiunea care a înregistrat cele mai multe contaminări de pe o zi pe alta.

Doar săptămâna trecută peste 280.000 de noi cazuri au fost înregistrate pe zi. Cifra reprezintă peste jumătate din numărul total înregistrat în medie pe zi în lume (525.000).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole