Coronavirus: Nuvaxcovid, vaccin anti-Covid, fabricat pe baza metodei clasice, fără ARNm, fără adenovirus

Vaccinul Nuvaxcovid de la Novavax este al cincilea vaccin autorizat în Uniunea Europeană de Agenția Europeană a Medicamentelor.

Printre vaccinurile anti-Covid autorizate în Europa este și serul american de la Novavax intrat săptămâna aceasta pe piața europeană. Este vorba de un contract de 200 de milioane de doze de Nuvaxcovid, numele vaccinului, încheiat cu Comisia europeană. Este un ser nou ca ar putea convinge pe unii antivacciniști, întrucât acesta este produs pe baza metodei clasice.

Tehnologie clasică

Nici ARN mesager ca la Pfizer și Moderna,, nici adenovirus ca la Janssen sau AstaZeneca. Vaccinul companiei americane Novavax folosește o tehnologie cunoscută, constând într-o injecție cu proteine pentru declanșarea imunității. Această tehnologie, folosită pe scară largă contra hepatitei B de exemplu, în vaccinurile pentru copii, și-a dovedit eficacitatea.

Ceea ce nu știm este eficacitatea lui vizavi de această nouă variantă, subliniază Yves Buisson, epidemiolog și membru al Academiei de Medicină din Franța la Europe 1. Poate că el ne va oferi o bună surpriză dar, deocamdată, nimeni nu știe nimic, a mai adăguat acesta.

Epidemiologul Buisson se interesează despre rolul acestui noui vaccin. Ceea ce rămâne de determinat este locul acestui vaccin în strategiile de vaccinare. S-a anunțat că el va fi folosit în cazul persoanelor  cu vârste de peste 18 ani. Ceea ce înseamnă că el nu funcționează la persoane sub această vârstă sau că poate fi chiar periculos. Cred că asta vrea să spună că este o lipsă de date în privința vaccinului la tineri”, explică Buisson. Pentru specialist încă nu este cert dacă acest nou vaccin îi va atrage pe antivacciniști, întrucât aceștia se opun în principiu vaccinului.

Președintele Comisiei europene Ursula von der Leyen a salutat autorizarea  noului produs.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole