Coronavirus: OMS a raportat o creştere record a cazurilor zilnice la nivel mondial, pe fondul epidemiei din Europa

Organizația Mondială  Sănătății (OMS) a raportat, joi, o creștere record a numărului cazurilor de coronavirus la nivel mondial, cu 338.779 de cazuri în 24 de ore, pe fondul creșterii infecțiilor în Europa.

Europa a raportat 96.996 de cazuri noi, fiind cel mai mare total la nivelul regiunii consemnat până în prezent de OMS, conform Reuters, citat de Hotnews.ro. La nivel global, numărul deceselor a urcat cu 5.514, la un total de 1,05 milioane.

Recordul anterior de cazuri noi înregistrate de OMS a fost pe 2 octombrie, de 330.340 de cazuri. Agenţia a raportat un număr record de decese, de 12.393, pe 17 aprilie.

Pe regiuni, Europa raportează în prezent mai multe cazuri decât India, Brazilia şi Statele Unite.

India a raportat 78.524 de cazuri, urmată de Brazilia, cu 41.906 şi Statele Unite, cu 38.904 cazuri noi, potrivit OMS, ale cărei date sunt în urma datelor zilnice raportate de fiecare ţară.

Potrivit unei analize Reuters a datelor mai recente, infecţiile cu COVID-19 cresc în 54 de ţări, inclusiv în Argentina, Canada şi o mare parte din Europa. Infecţiile din Regatul Unit au atins niveluri record, cu peste 17.000 de cazuri noi raportate joi.

”Vedem o creştere clară şi susţinută a cazurilor şi a internărilor la spital. Tendinţa este clară şi este foarte îngrijorătoare ”, a spus dr. Yvonne Doyle, director medical pentru Public Health England.

Noile infecţii zilnice de COVID-19 din Franţa au rămas joi, pentru a doua zi, peste pragul record de 18.000, fiind avute în vedere noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Numărul mediu de noi infecţii raportate în Belgia a crescut în ultimele şapte zile, iar Germania a raportat joi cea mai mare creştere zilnică a noilor cazuri după luna aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...