Coronavirus: Se închid școlile în Franța, Italia prelungește restricțiile până la sfârșitul lui aprilie

Franţa va închide şcolile la nivel naţional pentru trei săptămâni ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, a anunţat, miercuri seara, preşedintele Emmanuel Macron, relatează dpa.

Va fi o săptămână de învăţământ la distanţă, urmată de o vacanţă de primăvară de două săptămâni. Este pentru prima dată în acest an şcolar când şcolile vor fi închise în Franţa.

Restricţii pentru rezidenţi şi centre comerciale care se aplică deja în multe zone ale ţării vor fi, de asemenea, extinse în întreaga ţară.

Situaţia Franţei s-a înrăutăţit în ultimele săptămâni, unităţile de terapie intensivă din spitalele din regiunea Parisului fiind supraaglomerate. Numărul de noi infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile se menţine la aproximativ 375,

Restricțiile continuă și în Italia

Și Italia a decis să prelungească restricţiile pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi, transmite AFP.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate „roşii”, fie „portocalii”, în timp ce numai clasificarea „galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Pandemia a făcut până în prezent peste 108.000 de morţi în ţară, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii,

Mai multe articole...

Cele mai citite articole