Coronavirus: Stresul legat de pandemie îngreunează luarea deciziilor, chiar a celor mai simple

Covid-19 are un puternic impact, manifestat sub forma stresului resimțit de populație, arată un studiu efectuat în Statele Unite pe un lot de peste 3.000 de persoane, scrie 20 Minutes.

Acest stres este legat de pandemie și se reflectă în procesul de luare a deciziilor, inclusiv a deciziilor zilnice cele mai simple.

”Stress in America” este numele studiului publicat, la începutul acestei săptămâni, de American Psychological Association (APA), anunță Slate.

Corpul nostru nu știe de unde vine stresul. El știe doar că suntem stresați, subliniază psihologul Valie Wright, director în cadrul APA. Când acest nivel al incertitudinii afectează mecanismele noastre de adaptare, chiar și cele mai simple sarcini pot să devină greu de îndeplinit, explică acesta.

Cei mai afectați

De acest fenomen mai afectați sunt părinții, tinerii adulți și persoanele de culoare. 47% dintre părinții incluși în studiu au declarat că le este foarte greu să ia decizii simple.

Studiul mai evidențiază că pentru 61% dintre persoanele chestionate  pandemia le-a modificat perspectiva asupra stilului lor de viață. 49% dintre subiecți declară că pandemia i-a împiedicat să se protejeze în legătură cu viitorul lor, mai afectați fiind tinerii.

Dureri de cap și optimism

În cazul adulților, aceștia au afirmat că stresul le-a provocat dureri de cap și un sentiment puternic de neputință.

Cu toate acestea, 70% dintre participanții la studiu, au spus că au încredere în perioada post-Covid. Acest optimism este un sentiment pe care toată lumea îl poate exploata acum, chiar în timpul pandemiei, explică Vaile Wright, în concluzia acestui studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole