Coronavirusul a făcut peste 40.000 de decese în Franța

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în Franța au murit peste 40.000 de persoane care au contactat boala, au anunțat autoritățile franceze din domeniul sănătății.

Cel puţin 40.169 de decese asociate acestei boli au fost înregistrate în statistica oficială prezentată sâmbătă, iar peste 300 dintre aceste decese au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Parlamentul din Franța a aprobat extinderea stării de urgență iar măsurile de restricție vor rămâne în vigoare până pe 16 februarie.

Starea de urgență permite Guvernului francez să înăsprească restricțiile prin hotărâre de Guvern. Ea a fost declarată la nivelul întregii țări la sfârșitul lunii martie și extinsă la începutul lunii mai până pe 10 iulie. A expirat de curând, conform Agerpres.

La jumătatea lunii octombrie, din cauza creșterii numărului de cazuri de infecție cu coronavirus, Guvernul francez a declarat din nou stare de urgență.

Noua stare de urgenţă sanitară permite impunerea unei interdicţii stricte referitoare la posibilitatea francezilor de a ieşi din locuinţe pe timpul nopţii, în intervalul orar 21:00 – 06:00, la Paris şi în alte opt oraşe franceze. În acest interval, rezidenţii francezi au dreptul de a îşi părăsi locuinţele doar din motive întemeiate.

Datele curente şi corecţiile legate de statisticile oficiale ce vizează cazurile de COVID-19 din Franţa vor fi anunţate în cursul zilei de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...