Coronavirusul a omorât deja mai mulţi americani decât al Doilea Război Mondial

Numărul americanilor care au decedat în urma infectării cu coronavirus l-a depășit pe cel al tuturor militarilor SUA uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, conform USA Today.

Astfel, până pe 21 ianuarie 2021, după aproape un an de la declanşarea pandemiei provocate de noul coronavirus, în SUA s-au înregistrat 409.000 decese provocate de COVID-19.

Comparativ, 405.399 de americani şi-au pierdut viaţa în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial în cei aproape 4 ani (mai precis, 1.347 zile) de la atacul de la Pearl Harbour (decembrie 1941) şi până la capitularea Japoniei (august 1945). Mai exact, COVID-19 a ucis într-un an mai mulţi americani decât patru ani de război mondial.

În ultimele săptămâni, rata deceselor provocate de coronavirus în SUA a crescut atât de mult încât poate fi măsurată în secunde: conform statisticilor universităţii Johns Hopkins citate de USA Today, pe 12 ianuarie 2021, un american a murit de această boală la fiecare 19 secunde.

Recordul negativ atins pe 12 ianuarie l-a depăşit inclusiv pe cel al pierderilor forţelor aliate din ziua debarcării în Normandia. Pe 6 iunie 1944, peste 4.400 de soldaţi americani au murit în timpul invaziei Franţei, echivalentul unui militar ucis la fiecare 20 de secunde.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. „Dr. Fauci deschide despre cât de bine se simte să lucrezi pentru Biden în loc de Trump.
    Noua administrație Biden și-a stabilit obiectivul de a finaliza 1 milion de vaccinări pe zi, pentru ca președintele Biden să-și îndeplinească angajamentul de 100 de milioane de vaccinări COVID făcute în primele 100 de zile de mandat.”

    „Consilierul medical principal al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, s-a întors joi la sala de informare a presei de la Casa Albă joi, în circumstanțe foarte diferite decât cele întâlnite până în prezent. Mai simplu spus, el a insistat că oficialii Biden îl vor lăsa acum să-și spună liber mintea, fără teama de repercusiuni, indiferent dacă știrile pe care le împărtășește sunt bune sau rele.”

    „Vă pot spune, nu îmi face deloc plăcere să fiu în situația de a-l contrazice pe președinte”, a declarat dr. Fauci reporterilor, lucru pe care totuși a încercat să îl facă foarte delicat atunci când președintele Trump a spus ceva greșit pentru a nu-l enerva. „Ideea că poți să te ridici aici și să vorbești despre ceea ce știi, ce dovezi, ce este știința – lasă știința să vorbească, este oarecum un sentiment eliberator.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole