Coronavirusul face ravagii în Penitenciarul Giurgiu: 59 de cazuri confirmate


DSP Giurgiu a declarat Penitenciarul focar de coronavirus, aici fiind înregistrate aproape 60 de cazuri de infectare, majoritatea în rândul deținuților. Un deținut a murit joi seară, dar nu este încă clar dacă din cauza infectării cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, 43 de de deținuți din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu au fost testați pozitiv pentru COVID-19, iar acestora li se adaugă 16 agenți – cadre operative, astfel că numărul toral de infectări COVID în unitatea penitenciară a ajuns la 59.

Reprezentanții Penitenciarului spun că toți deținuții testați pozitiv au fost transferați la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru supraveghere medicală, iar personalul infectat se află în izolare la domiciliu.

DSP Giurgiu a declarat, oficial, Penitenciarul ca focar de coronavirus (acesta fiind, de altfel, singurul focar declarat în județ), iar în prezent, se desfășoară o anchetă pentru a se stabili toți contacții celor testați pozitiv.

De menționat că joi seara un deținut a murit brusc, după ce i s-a făcut rău; acesta avea 70 de ani și era vaccinat antiCOVID, dar încă nu se cunoaște exact cauza decesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...