Corriere della Sera: Scurt istoric al Transnistriei

„Din 1992, pe teritoriul Transnistriei se află un contingent de menținere a păcii sub conducerea OSCE, format din militari ruși și moldoveni”, notează Corriere della Sera.

Cotidianul italian mai precizează că, având o poziție geografică strategică, Transnistria este adesea reprezentată ca o gaură neagră a dreptului internațional, un centru de spălare a banilor și al traficul ilicit de arme și ființe umane. „Tunelurile și buncărele din epoca sovietică sunt considerate de serviciile secrete din întreaga lume un fel de vistierie de contrabandă, plină de arme, droguri și numerar”, notează Corriere.

Cale de acces către Transnistria

În context, cotidianul turc Sabah reamintește că, săptămâna trecută, Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Forțelor Armate Ruse, a declarat că Rusia își propune să stabilească „controlul deplin” în sudul Ucrainei în a doua fază a „operațiunii speciale” sale împotriva Ucrainei, subliniind că acest control asupra sudului Ucrainei va oferi Rusiei acces la Transnistria, care și-a declarat în mod unilateral independența în interiorul granițelor Moldovei.

Controlarea sudului Ucrainei va oferi o cale de acces către Transnistria, unde presiunile asupra populației rusofone sunt o realitate”, a mai spus generalul rus, citat de Sabah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...