Corul Juvenes Ecclesiae din Iași au fost primiți la Vatican

Tinerii din Corul „Juvenes Ecclesiae” de la Catedrala romano-catolică din Iași au fost primiți de papa Francisc, miercuri, la audiența generală săptămânală, la finalul căreia suveranul pontif s-a rugat pentru pacea în Ucraina.

Cu această ocazie, în aula Paul al VI-lea din Cetatea Vaticanului, papa Francisc și tinerii ieșeni au rememorat episoade din călătoria apostolică pe care suveranul pontif a făcut-o în Iași.

La audiența din această săptămână, papa Francisc a transmis salutul său pelerinilor anglofoni, francofoni, polonezi, portughezi prezenți la acest eveniment.

Rugăciune pentru pace în Ucraina

La final, papa a adresat nelipsitul salut către tineri, bolnavi, bătrâni și soții recent căsătoriți. ”Mâine”, a spus papa, ”este o zi mare și frumoasă: solemnitatea Neprihănitei Zămisliri”. (n.r. în fiecare an, la 8 decembrie, în calendarul romano-catolic este sărbătoarea Neprihănita Zămislire).

Iată și Rugăciunea pe care papa ne îndeamnă să o adresăm Sfintei Fecioare pentru pace în Ucraina: 

”Cu privirea îndreptată către Fecioara Maria, să fiți mereu îndrăzneți în a promova valorile spiritului. Ei, maica preablândă, să-i cerem să fie susținere pentru cei încercați de brutalitatea războiului, mai ales pentru martirizata Ucraină. Să ne rugăm pentru acest popor martir care suferă atât de mult”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...