Corul Juvenes Ecclesiae din Iași au fost primiți la Vatican

Publicat: 09 dec. 2022, 18:00, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Corul Juvenes Ecclesiae din Iași au fost primiți la Vatican
Papa Francisc

Tinerii din Corul „Juvenes Ecclesiae” de la Catedrala romano-catolică din Iași au fost primiți de papa Francisc, miercuri, la audiența generală săptămânală, la finalul căreia suveranul pontif s-a rugat pentru pacea în Ucraina.

Cu această ocazie, în aula Paul al VI-lea din Cetatea Vaticanului, papa Francisc și tinerii ieșeni au rememorat episoade din călătoria apostolică pe care suveranul pontif a făcut-o în Iași.

La audiența din această săptămână, papa Francisc a transmis salutul său pelerinilor anglofoni, francofoni, polonezi, portughezi prezenți la acest eveniment.

Rugăciune pentru pace în Ucraina

La final, papa a adresat nelipsitul salut către tineri, bolnavi, bătrâni și soții recent căsătoriți. ”Mâine”, a spus papa, ”este o zi mare și frumoasă: solemnitatea Neprihănitei Zămisliri”. (n.r. în fiecare an, la 8 decembrie, în calendarul romano-catolic este sărbătoarea Neprihănita Zămislire).

Iată și Rugăciunea pe care papa ne îndeamnă să o adresăm Sfintei Fecioare pentru pace în Ucraina: 

”Cu privirea îndreptată către Fecioara Maria, să fiți mereu îndrăzneți în a promova valorile spiritului. Ei, maica preablândă, să-i cerem să fie susținere pentru cei încercați de brutalitatea războiului, mai ales pentru martirizata Ucraină. Să ne rugăm pentru acest popor martir care suferă atât de mult”.