COTAR: Solicităm din nou Parlamentului României să demită de urgență pe Cristian Roșu, care se face că nu vede ce se întâmplă în piața asigurărilor

Piața asigurărilor RCA are în continuare probleme în ceea ce privește achitarea despăgubirilor rezultate din accidente auto, ceea ce duce la probleme pentru despăgubiți și la mii de procese în instanță.

„Cu 50.000 de dosare neachitate și procese în instanță cu echivalentul a 200 milioane euro, Euroins este în faliment, dar supraviețuiește datorită vicepreședintelui ASF Cristian Roșu, nimeni altul decât vărul lui Liviu Dragnea, cel care a ținut în brațe și societatea City Insurance care a lăsat o gaură păgubiților români de peste 1 miliarde de euro”, spune Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Una dintre probleme, semnalată de Economica.net, este că Euroins, care adună două milioane de clienți având cele mai ieftine polițe RCA, are calcule proprii atunci când vine vorba despre achitarea daunelor și nu ia în calcul prețurile service-urilor auto.

Deși legea 132/2017 dă libertate service-urilor în stabilirea prețurilor pentru reparațiile auto în măsura în care justifică aceste prețuri, dar de multe ori aceștia pun tarife mai mari decât în mod normal pentru manoperă. Dar aceasta nu justifică faptul că societatea de asigurare achită uneori doar jumătate din tariful stabilit de service-uri.

Mai ales când vine vorba de service-uri de brand, precum BMW sau Mercedes, care au ajuns să nu mai accepte să repare mașini lovite de asigurați la Euroins.

Deși nu sunt probleme aparente, datele disponibile pe site-ul companiei Euroins arată că numărul de petiții s-a dublat de la 300 pe lună în prima jumătate a anului până la 600 în prezent. Aceasta indică faptul că sunt totuși probleme pe care clienții le semnalează prin petiții.

9 COMENTARII

 1. Verificati pe Weber din comisia SIE de la Parlament. El e omul de legătura dintre Cristian Rosu și bulgarii de la Euroins.
  PS. Consilierul lui Cristi Rosu este cu totul întâmplator băiatul lui Weber.

 2. De ne miram , toata lumea stie de combinatiile care se fac in toate domeniile , mai ales in asigurari . Este sat fara caini , cam ca toata tara asta . Vorba aia om fi noi multi , dar prosti . Exact pe vb asta se bazeaza si asiguratorii , sau acest Rosu , daca nimeni nu face nimic de aia o “ luam in mana” mereu . Habar nu am cine s COTAR astia , dar chiar sunt singurii care au ceva de spus in privinta asta . Din cate vad aubtreaba cu transporatorii , duceti va mai nene peste ei cu camioanele si daramatile sediile nesimtite si trezitii din somn . Ca au niste salarii fereasca D zeu , pt cat muncesc

 3. Toată piața de asigurari face miștouri de “profesionalismul și integritatea” conducerii ASF.
  Când ASF spune ca supraveghează piața, e clar ca s-a luat o șpagă mare ca sa se închidă ochii: Astra, Carpatica, City Insurance.
  Euroins este astăzi exact in situația lui City Insurance, iar papagalii din ASF se fac ca nu înțeleg care e problema cu Euroins.
  La pușcărie cu voi!

 4. ASF trebuie de urgenta desfintat de la paznici si pana la Presedinte. Sunt 7 falimente in ultimii 7 ani. In toata Europa nu exista 7 falimente in ultimii 30 de ani. O instutitie corupta de LA CAP LA COADA. Toate astea se intampla ca , copii , sotiile, amantele, gineri so neamurile politicienilor din Parlament sunt angjatati LA ASF,FGA,SAL-fin. Sa va va fie rusine tuturor ! Cristian Rosu nu si a dat demisia fiinca DNA si dl Ciolacul cu Weber il protejeaza.DL Ciolacu time minte vei pierde tot din cauza lui weber so rosu. Ai as vezi in max 6 luni cand Bulgarii de LA Euroins vor intra in faliment. Noteaza asta in agenda secrets.

 5. Coleg, Rosu e un papagal ca prostul de Dragnea, dar mult mai idiot si mai prost . Cand vezi ca varul tau a facut puscarie si I sa rupt gaoaza ptr nici o fapta concrecta , iar tu papagalul de time dupa ce ai protejat pe City , ti si pe Euroins in brate. Rosule stai si lingi degeaba clanta unor parlamentari care isi vor rupe gatul curand odata cu tine . Nu ai inteles nimic.

 6. Întreg consiliul ASF ar fi trebuit arestat. Cea mai corupta instituție, cu cei mai neghiobi și nenorociți șefi. Ăștia intr-o societate normala erau la mâna a doua de pus faianța și gresie in Spania. Hoții din PSD. ALDE si UDMR i-au pus in fruntea ASF ului. MUIE ASF, PSD, ALDE si UDMR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...