Cotidian maghiar: „Începe o nouă prietenie – Varşovia a schimbat Budapesta cu Bucureștiul”

Cotidianul maghiar Nepszava titrează. ”Începe o nouă prietenie – Varşovia a schimbat Budapesta cu Bucureștiul”, comentând că ”apropierea bruscă şi spectaculoasă polono-română” este ”poate cea mai mare lovitură şi, totodată, cea mai mare pierdere de prestigiu pentru guvernul populist de la Budapesta”.

Aliat inițial cu Budapesta ”în lupta comună împotriva Uniunii Europene dusă în numele democraţiei iliberale”, guvernul de la Varșovia ”a fost trezit brusc la realitate de războiul din Ucraina și pericolul rusesc de la granițele sale”, și ”și-a dat seama că sprijin şi apărare poate aştepta doar de la organizaţiile în care Polonia a devenit membru în mod voluntar, respectiv Uniunea Europeană şi NATO”, scrie cotidianul maghiar.

Observând ”tergiversarea, manifestările ambigue şi izolarea de care au dat dovadă premierul Viktor Orbán şi ministrul de externe, Péter Szijjártó, faţă de eforturile internaţionale depuse pentru creşterea capacităţilor de apărare ale Ucrainei”, Varşovia a înțeles de asemenea că ”are nevoie şi de un aliat extrem de apropiat în regiune, așa că a acţionat rapid şi a schimbat brusc Budapesta cu Bucureştiul”, mai notează Nepszava.

Cotidianul maghiar mai observă că, în timp ce ”la București și Varșovia vin întruna politicieni străini”, ”capitala Ungariei a fost în mare măsură evitată de toți factorii de decizie de rang înalt europeni sau nord-americani”, potrivit Rador.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...