Covid-19: A crescut frecvența reinfectărilor odată cu apariția variantei Omicron

Frecvența reinfectărilor cu Sars-Cov-2 a crescut în mod evident din decembrie anul trecut odată cu răspândirea variantei Omicron în Franța, a anunțat Agenția pentru sănătate publică din Franța, transmite AFP.
După o scurtă stabilizare la începutul lunii ianuarie, proporția cazurilor posibile de reinfectare raportate în ansamblul cazurilor de Covid este din nou în creștere Acestea reprezintă 5,4% în ansamblul cazurilor confirmate, potrivit ultimelor date disponibile. Intervalul între două episoade este în medie  de 242 de zile, a precizat, vineri, Agenția pentru sănătate  publică, în cadrul unei întâlniri cu presa.

În total, 685.858 de cazuri posibile de reinfectare au fost identificate între 2 martie 2021 și 20 martie 2022, din care 95,2% începând din 6 decembrie 2021, marcând debutul răspândirii variantei Omicron în Franța.

Se pare că diminuarea răspunsului imunitar post-infecție sau post-vaccinare în populația franceză joacă un rol în această evidentă creștere a frecvenței cazurilor posibile de reinfectare, în special la persoanele care nu aveau doza rapel de vaccin, a subliniat Agenția pentru sănătate publică din Franța.

Este posibil, de asemenea, ca gradul mare de răspândire a Omicron în Franța, variantă caracterizată printr-o transmisibilitate crescută, și capacitatea de a ocoli scutul imunitar a amplificat acest fenomen.

Reluarea în sens ascendent a circulației Sars-Cov-2 observată de câteva săptămâni în Franța și apariția subvariantei Omicron BA.2, de la finalul lunii februarie, sunt doi factori care pot juca un rol în tendința actuală de creștere a numărului reinfectărilor, potrivit Agenției pentru Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...