Covid-19: A crescut frecvența reinfectărilor odată cu apariția variantei Omicron

Frecvența reinfectărilor cu Sars-Cov-2 a crescut în mod evident din decembrie anul trecut odată cu răspândirea variantei Omicron în Franța, a anunțat Agenția pentru sănătate publică din Franța, transmite AFP.

După o scurtă stabilizare la începutul lunii ianuarie, proporția cazurilor posibile de reinfectare raportate în ansamblul cazurilor de Covid este din nou în creștere Acestea reprezintă 5,4% în ansamblul cazurilor confirmate, potrivit ultimelor date disponibile. Intervalul între două episoade este în medie  de 242 de zile, a precizat, vineri, Agenția pentru sănătate  publică, în cadrul unei întâlniri cu presa.

În total, 685.858 de cazuri posibile de reinfectare au fost identificate între 2 martie 2021 și 20 martie 2022, din care 95,2% începând din 6 decembrie 2021, marcând debutul răspândirii variantei Omicron în Franța.

Se pare că diminuarea răspunsului imunitar post-infecție sau post-vaccinare în populația franceză joacă un rol în această evidentă creștere a frecvenței cazurilor posibile de reinfectare, în special la persoanele care nu aveau doza rapel de vaccin, a subliniat Agenția pentru sănătate publică din Franța.

Este posibil, de asemenea, ca gradul mare de răspândire a Omicron în Franța, variantă caracterizată printr-o transmisibilitate crescută, și capacitatea de a ocoli scutul imunitar a amplificat acest fenomen.

Reluarea în sens ascendent a circulației Sars-Cov-2 observată de câteva săptămâni în Franța și apariția subvariantei Omicron BA.2, de la finalul lunii februarie, sunt doi factori care pot juca un rol în tendința actuală de creștere a numărului reinfectărilor, potrivit Agenției pentru Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole