Covid-19, a treia cauză de deces în Franța, în 2020

Cu 69.000 de decese, Covid-19  a reprezentat a treia cauză de deces în Franța, în anul 2020, după tumori și boli ale aparatului circulator. Este ceea ce arată un studiu publicat la 13 decembrie, realizat de Agenția penru sănătate publică din Franța, Direcția de cercetare, studii, evaluare și statistici (DREES) și INSERM.

Acest studiu se bazează pe colectarea și analiza certificatelor de deces emise în 2020.

Covid-19 reprezintă o zecime dintre francezii decedați în2020, în timp ce cancerere reprezintă un sfer din deese (170.806 persoane), iar bolile cardiovasculare, o cincime (134.763 de persoane).

Printre victime sunt persoane vulnerabile, în special persoane mai în vârstă: peste jumătate din decedații din 2020 în urma unei infecții cu Sars-Cov-2 în 2020 aveau 85 de ani și peste această vârstă.

Studiul mai arată că, dacă decesele prin Covid-19 includ atât femei cât și bărbați, totuși bărbații, la vârste comparabile, au o rată de mortalitate de două ori mai mare comparativ cu femeile.

În schimb, rata de deces pentru alte cauze în afară Covid-19  a scăzut. Este vorba despre tumori, boli cardio-neurovasculare, boli ale sistemului nervos, tulburări mintale și de comportament, la persoane cu vârste peste 85 de ani.

Potrivit autorilor acestui studiu, aceste pesoane care ar fi decedat în 2020 din cauza acestor boli ar fi putut totuși deceda în urma infecției Covid-19.  

În țara noastră, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au decedat 67.310 persoane diagnosticate cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...