COVID-19 a ucis mai mulți americani în 2021 decât în 2020

COVID-19 a ucis mai multe persoane în Statele Unite în acest an decât în 2020, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins.

De la 1 ianuarie, au fost raportate peste 353.000 de decese de COVID-19, cu aproximativ o mie mai multe, comparativ cu cele 352.000 de decese înregistrate anul trecut în primele 10 luni ale pandemiei.

Profesor la Universitatea Internaţională Florida şi Departamentul de Epidemiologie, dr. Mary Jo Trepka a declarat că varianta Delta a crescut numărul de cazuri. Acest lucru a fost agravat de lipsa „imunităţii de turmă”, din cauza ratei reduse de vaccinare.

Aşadar, au fost expuşi o mulţime de oameni din cauză că nu aveau ‘imunitate de turmă’ şi pe fondul apariţiei variantei Delta, care este mult mai contagioasă”, a declarat Trepka, potrivit Daily News.

Coronavirusul nu ţine cont ce an este”, a remarcat dr. David Dowdy, profesor asociat de epidemiologie la Şcoala de sănătate publică Johns Hopkins Bloomberg.

Vârstnicii sau personalul vulnerabil medical au risc mai mare să se îmbolnăvească grav şi o rată a mortalităţii mai ridicată.

Varianta Delta a schimbat de asemenea rata de vaccinare necesară pentru ”imunitatea de turmă”, a remarcat Trepka.

Nivelul de vaccinare de care este nevoie pentru a obţine imunitatea de turmă depinde de agentul patogen. Când ai ceva foarte contagios, trebuie vaccinat un procent mult mai mare din populaţie pentru a obţine ‘imunitatea de turmă”, a explicat ea.

Astfel, atât Trepka, cât şi Dowdy au spus că creşterea ratelor de vaccinare este critică pentru a opri încă un val mortal.

Este adevărat că nici acum o treime din populaţia noastră adultă nu este complet vaccinată, aşa că încă avem un număr mare de oameni care riscă să se îmbolnăvească grav și să moară.

Dacă am fi capabili să vaccinăm acei oameni, acest lucru ar reduce riscul de deces de această boală nu până la zero, ci până la un nivel uşor de gestionat”, a conchis medicul.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Dacă l-ați întrebat acum pe președintele Joe Biden unde ne aflăm în pandemie, cât de încrezători aveți că veți obține un răspuns chiar ușor inteligibil?
    Există o singură problemă. Totul este un miraj. Așa-numitul mandat de vaccinare al lui Biden nu există – cel puțin încă nu. Până acum, tot ce avem este conferința sa de presă și alte astfel de puff-uri făcute pentru mass-media. Nici o astfel de regulă care nici nu pretinde că este obligatorie din punct de vedere juridic nu a fost încă emisă.
    Dar cine are nevoie de Constituție atunci când ai un popor american condiționat să respecte chiar și lucrurile extravagante pe care oamenii de ecran insistă că trebuie să le gândească și să le facă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole