Covid-19. Cazurile Omicron cresc cu până la 400% în Africa de Sud; eficacitatea vaccinului este „încurajatoare”

În unele zone din Africa de Sud, virusul se răspândește mult mai rapid, comparativ cu alte perioade, dar oficialii susțin că eficacitatea vaccinurilor este ”încurajatoare”, transmite Sky news.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu până 400% în unele zone ale Africii de Sud. Totuși, Ministrul Sănătății al Africii de Sud spune că există tot mai multe dovezi că varianta Omicron provoacă o infecție mai ușoară.

Joi, Africa de Sud a raportat 22.000 de noi cazuri de infecții, un record în valul al patrulea pandemic, totuși sub cele 26.000 de cazuri zilnice înregistrate în perioadele de vârf ale variantei Delta.

Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a anunțat că în provincia Gauteng s-a înregistrat o creștere ”foarte semnificativă” a cazurilor de Covid-19 de peste 400% și a spitalizărilor cu 200%, în ultimele șapte zile, comparativ cu săptămâna anterioară.

Joe Phaahla spune că această creștere explozivă se datorează tulpinei Omicron și consideră că rata  spitalizărilor în creștere se explică prin numărul mare de infectări.

În opinia ministrului Phaahla subliniază că Omicron nu s-a dovedit o tulpină severă în sine.

Dintre pacienții spitalizați, 70% sunt nevaccinați.

Africa de Sud are o rată scăzută de vaccinare: sub 25% din populație este vaccinată cu schema completă.

„Vedăm că acest vaccin își menține eficiența” spune Glenda Gray, președintele Consiliului de Cercetare Medicală din Africa de Sud. Ceea ce este un ”lucru foarte încurajator”.

Pe de altă parte, ministrul Phaahla subliniază că persoanele care sunt vaccinate sunt mult mai bine protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...