Covid-19. Danemarca pregătește o premieră mondială: să pună punct campaniei de vaccinare

Danemarca a anunțat oficial că este posibil ca, în următoarele săptămâni, să stopeze campania de vaccinare contra Covid-19. Ceea ce ar fi o premieră la nivel mondial.

După ce a ridicat toate restricțiile, inclusiv purtarea măștii, Danemarca intenționează să pună punct și campaniei de vaccinare contra Covid-19, a precizat într-un comunicat Consiliul național pentru sănătate din Danemarca.

Motivele acestei decizii avansate de guvernul danez sunt rata ridicată de vaccinare a populației și scăderea numărului cazurilor grave provocate de boală. La data de 16 februarie, 83% dintre danezi erau vaccinați cu schema inițială completă și 62%, cu doza de rapel, potrivit site-ul Our World in Data.

Tot potrivit Our World in Data, Danemarca înregistrează, în prezent, aproximativ 40.000 de noi cazuri zilnic la o populație de aproape 6 milioane de locuitori.  Dar importantă este situația din spitale, care este sub control, deoarece numai 25 de pacienți cu Covid-19 erau, la începutul acestei săptămâni, în secții ATI.

Guvernul consideră că vârstnicii și persoanele din azile care au primit a treia doză au o bună protecție.  Referitor la persoanele sub 18 ani, guvernul a transmis că această grupă de vârstă are deja o imunitate ridicată și sunt riscuri reduse de a face o formă gravă de boală. Este și motivul pentru care autoritățile daneze au anunțat că nu doresc administrarea dozei a treia persoanelor sub 18 ani, nici a patra doză persoanelor în vârstă sau  celor vulnerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...