Covid-19: Din luna august, este posibil un nou vaccin, care face față noilor mutații ale coronavirusului

Un nou vaccin contra Covid-19, bivalent, capabil să facă față variantelor Omicron a trecut de  primele teste cu rezultate promițătoare, fiind posibil să fie comercializat în cursul lunii august.

Crește numărul specialiștilor care susțin că actualele vaccinuri contra Covid-19 și-au pierdut din eficacitatea demonstrată față de sușa inițială din Wuhan și nu mai fac față variantelor în special subvariantelor Omicron.

Totuși, aceste vaccinuri încă își dovedesc utilitatea contra formelor grave de boală și a deceselor.

Așadar este momentul actualizării acestor vaccinuri și laboratorul Moderna a anunțat deja primele rezultare ale studiilor clinice despre un nou vaccin. Rezultatele par promițătoare. Mai ales că un recent raport al Agenției britanice pentru protecția sănătății arată că varianta BA.5 a Omicron are capacitatea de a depăși barierele imunitare și de a se transmite mult mai ușor comparativ cu variantele anterioare.

Fără vaccinuri adaptate în așa fel încât să contracareze noile modificări ale virusului nu este exclus ca să ne confruntăm cu o situație similară celei din 2020, spun unii specialiști.

Într-un comunicat publicat recent, laboratorul Moderna prezintă rezultate obținute în urma testelor clinice ale noului său vaccin bivalent – conține catene de ARN viral care atacă sușa inițială și altele ale Omicron și subvariantelor.

Potrivit comunicatului, vaccinul ar putea fi comercializat în cursul lunii august. Totuși, nu se fac referiri în ce măsură vor putea fi furnizate suficiente doze pentru a satisface o cerere imensă. Probabil, în prima fază, vaccinul va fi rezervat pentru a fi administrat persoanelor cu risc ridicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...