Covid-19: Din nou despre ivermectină. Cercetătorii niponi de la Kowa spun că este eficientă contra Omicron

Ivermectina, medicament anti parazitar, s-a dovedit eficient în tratarea infecției cu varianta Omicron în faza a treia a testelor, anunță Compania farmaceutică niponă Kova, transmit agențiile Reuters și Agerpres.

Compania Kova, care colaborează cu Universitatea de Medicină Kitasato din Tokyo, nu a oferit prea multe detalii decât că testele au indicat un ”efect antiviral” împotriva variantei Omicron.

Potrivit Reuters, testele clinice  privind evaluarea efectelor ivermectinei în lupta contra Omicron sunt în desfășurare. Acest medicamet este folosit pentru combaterea paraziților atât la animale cât și la oameni, dar promovarea lui ca tratament împotriva Covid-19 a generat controverse, subliniază Reuters.  

În prezent, în Japonia, ivermectina nu are aprobare pentru tratarea Covid-19, iar Administrația federală pentru Medicamente (FDA) din SUA a avertizat în repetate rânduri împotriva folosirii acestui medicament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...