Covid-19: EMA a aprobat administrarea vaccinului începând de la vârsta de 6 luni

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a autorizat folosirea, începând de la vârsta de 6 luni, a vaccinurilor anti-Covid de la Pfizer și Moderna. Sunt primele seruri anti-Covid care au fost autorizate pentru copii sub cinci ani în Uniunea Europeană, transmite AFP.

În paralel, EMA a recomandat autorizarea vaccinului adaptat de la Moderna contra subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5, pe lângă sușa originală a Sars-Cov-2.

EMA a autorizat folosirea la copii cu vârste între 6 luni și 4 ani a vaccinului Comirnaty de la Pfizer, iar la copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani, a vaccinului Spikevax de la Moderna. La copii între 6 și 4 ani, Comirnaty poate fi administrat ca primul vaccin în trei doze. La copiii între 6 luni și 5 ani, Spikevax poate fi administrat ca prim vaccin în două doze.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a anunțat că ”beneficiile” celor două vaccinuri ”depășesc riscurile”, subliniind că ”efectele secundare sunt în general ușoare sau moderate și îmbunătățite la câteva zile după vaccinare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...