Covid-19. EMA și Comisia Europeană, undă verde vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani

În curând, Agenția Europeană a Medicamentului  și Comisia Europeană vor da undă verde vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 șii 11 ani. La noi, se fac pregătiri pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor. Ei vor putea fi imunizaţi în centrele de vaccinare din fiecare oraş, în unităţile sanitare sau în cabinetul medicului de familie, a anunțat  dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național pentru Vaccinare.

În majoritatea lor, copii fac forme ușoară, sunt asimptomatici și chiar pot să nu prezinte simptome. Dar ei pot transmite foarte ușor virusul.

Pe de altă parte, potrivit specialiștilor cei mai expuși riscului de Covid-19 sunt nou-născuții sau copiii mai mari care suferă de boli grave.

În Israel, în Statele Unite, de exemplu, deja s-au lansat campanii de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru a limita răspândirea virusului, a reduce amplitudinea valului al cincilea pandemic și a consecințelor asupra aceastei categorii de vârstă.

Doze adaptate

În legătură cu vaccinarea copiilor, recent, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național pentru Vaccinare, a anunțat că: „Situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de vârstă 5-11 ani: sunt identificate circa 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 de cabinete de vaccinare în centrele unde, în momentul de faţă, se foloseşte vaccin de la compania BioNTech/Pfizer. Aceste situaţii vor fi în dinamică şi pe măsură ce vom avea o finalizare a numărului de cabinete, o vom comunica”.

Potrivit dr. Gheorghiță, există confirmarea că ”pe 25 noiembrie, Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare. Probabil, că pe 26 Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru administrarea la grupa de vârsta 5-11 ani”.

În legătura cu vaccinul de la Moderna, se așteaptă ca și acesta să primească autorizare la mijlocul lunii decembrie pentru grupa de vârstă 6 – 11 ani.

Trebuie subliniat că dozajul este adaptat pentru categoria de vârstă 5 – 11 ani, este de 10 micrograme, cu două doze la interval de 21 de zile.

”Sunt flacoane cu10 doze care au stabilitate la temperastura de două grade timp de 10 săptămâni, precizează dr. Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...