COVID -19 face ravagii: La Bacău se închid porțile unităților de învățământ

Începând de luni, toate unităţile de învăţământ din municipiul Bacău se închid și vor intra în scenariul roșu, cursurile urmând să se desfășoare exclusiv online.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău confirmă că Direcția Județeană de Sănătate Publică Bacău i-a pus deja în temă pe directorii unităților școlare din municipiul Bacău.

 DSP-ul a transmis tuturor directorilor de școli: ”Important! În atenţia directorilor unităţilor de învăţământ din municipiul Bacău! Ca urmare a informării de către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană cu privire la creşterea ratei incidenţei cumulate la nivelul municipiului Bacău, de luni, 12 octombrie 2020, toate unităţile de învăţământ din municipiu vor intra în scenariul 3 (roşu

Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronvirus în ultimele zile și a informării de către DSP cu privire la creşterea ratei incidenţei cumulate la nivelul municipiului Bacău.

Astfel, toate unitățile de învâțământ din municipiul Bacău, vor trece în scenariul trei. Misiune pe care o vor duce la îndeplinire directorii instutuțiilor de învățământ, care au obligația să pregătească un nou orar școlar.

Pe de altă parte, în cazul liceelor care au și internate, elevii care nu pot părăsi instituția școlară, vor rămâne cazați, iar cantinele şcolare vor funcţiona numai pentru aceştia. Rata de infectare în municipiul Bacău a depășit 3 la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...