Coronavirus: Mircea Geoană spune că NATO este pregătită să distribuie vaccinurile către volume mari de populație

Numărul doi în NATO, Mircea Geoană, susține că Alianța este pregătită să transporte de oriunde din lume dozele de vaccinuri pentru populația din statele membre. Oficialul precizează că „dacă va fi o decizie că este nevoie de NATO, orice misiune primim, suntem pregătiți să o facem bine, să o facem la termen, cu seriozitate și cu respect față de cetățenii pe care trebuie să-i protejăm”.

Într-un interviu pentru Digi24, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a declarat că va veni un moment în care se va produce vaccinul pentru coronavirus. Din acel moment, la nivel global va fi nevoie de o mobilizare logistică pentru a putea fi distribuit către volume mari de populație.

„În clipa în care vom fi solicitați să facem transport pentru orice lucru pe care îl decide Alianța și statele membre, evident că vom pune resursele împreună.

Să nu uităm că NATO în sine are resursele sale proprii, dar cele mai multe resurse aparțin statelor membre. De aceea, în mod evident va trebui să mergem către guvernele statelor aliate și să decidem care este cea mai eficace cale de a ne folosi resursele, pentru că sunt aceleași avioane de transport și ale României, și ale Germaniei și ale Americii și dacă va fi o decizie că este nevoie de NATO, orice misiune primim, suntem pregătiți să o facem bine, să o facem la termen, cu seriozitate și cu respect față de cetățenii pe care trebuie să-i protejăm”, a declarat Geoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...