Covid-19. Germania, în situația de a transfera primii pacienți în străinătate

Germania a făcut primele transferuri de pacienți Covid-19. Deși  are secții ATI bine echipate, se confruntă cu o lipsă de personal medical, relatează, joi, agenția EFE și Agerpres.

Circa 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau joi un singur pat liber la ATI, iar alte aproximativ 50 niciunul. Deşi numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la terapie intensivă, circa 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităţilor secţiilor de ATI şi a numărului de paturi disponibile.

Potrivit unui comunicat comun Crucea Roșie Bavaria și alte organizații, în landurile Bavaria și Baden-Wurttemburg, ”serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”.

Theo Zellner, șeful Crucii Roșii bavareze, avertizează că ”actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă”.

Germania a înregistrat azi, un record: peste 65.000 de noi cazuri de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...