Covid-19. În Franța, la schi cu mască și permis sanitar!

În timp ce revenirea valului epidemic se confirmă în Franța și Emmanuel Macron se va adresa, marți, francezilor, primul ministru a anunțat că purtarea măștii și certificatul sanitar vor deveni obligatorii în stațiunile de schi, dacă incidența națională depășește 200 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Potrivit anunțului făcut la sfârșitul săptămânii de  primul ministru francez Jean Castex, cu ocazia unei deplasări la Haute-Savoie, purtarea măștii și permisul de sănătate vor fi obligatorii în teleschiuri. Aceste măsuri sanitare sunt destinate, spune premierul, să garanteze un ”sezon demn”, după o ultimă iarnă foarte dificilă pentru sectorul turistic montan, prin închiderea teleschiurilor din cauza epidemiei de Covid.

În timp ce noul sezon de schi începe treptat, guvernul anunță purtarea măștii în telecabine și în afară, la cozi și locuri de trecere. Distanțarea va fi impusă și la cozile la ascensoare, cu verificări aleatorii. După ieșirea din telecabină, masca poate fi îndepărtată în aer liber. Aceste reguli ar trebui să intre în vigoare în această săptămână, a declarat pentru AFP secretarul de stat pentru Turism, Jean-Baptiste Lemoyne.

În ultimele zile, rata de incidență a depășit 60 de cazuri la 100.000 de locuitori. În Franța, 76,1% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole