Covid-19. În premieră, EMA a aprobat două tratamente bazate pe anticorpi monoclonali

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a aprobat utilizarea în Uniunea Europeană a două tratamente anti-Covid-19, bazate pe anticorpi monoclonali.

Unul al companiei farmaceutice elvețiene Roche în colaborare cu compania americană Regeneron, numit Ronapreve; al doilea  al societății sud-coreene Celltrion, numit Regkirona.

Ronapreve și Regkirona sunt primele medicamente pe bază de anticorpi monoclonali care au primit aviz pozitiv (…) contra Covid-19, a declarat EMA de la Amsterdam.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că aprobarea celor două medicamente este o etapă importantă în lupta contra bolii, UE aprobând până acum patru vaccinuri.

Cu rate mari de contaminare Covid-19 în aproape toate statele membre, este bine să vedem noi tratamente promițătoare în curs de dezvoltare în cadrul strategiei noastre terapeutice contra Covid-19, a adăugat EMA în comunicatul citat de presa internațională.

Cocktailul de anticorpi, dezvoltat de Regeneron-Roche, Ronapreve, a fost autorizat de comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA pentru tratarea adulţilor şi a adolescenţilor care nu necesită suport de oxigen şi care sunt predispuşi la un risc sporit de a dezvolta forme severe de COVID-19.

În schimb, tratamentul Regkirona a fost recomandat doar adulţilor aflaţi în condiţii similare.

Anticorpii  sunt elemente de bază ale sistemului nostru imunitar. Confruntat cu un element periculos, cum ar fi un virus, corpul nostru  îi produce în mod natural pentru a depista invadatorul. Ideea anticorpilor de sinteză este de a selecta anticorpi naturali, de a-i reproduce artificial și apoi de a-i administra ca tratament, în general printr-o perfuzie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...