Covid-19. Israel face un exercițiu de simulare contra unei noi variante

Înalți responsabili civili și militari israelieni au condus un exercițiu vizând testarea capacității de răspuns a țării în cazul unei noi variante de coronavirus, transmit serviciile primului ministru Naftali Bennett.

Responsabilii, reuniți în centrul național de gestionare a crizelor de lângă Ierusalim, au trebuit să facă față diverselor scenarii; campanii masive de depistare și de vaccinare, punerea în aplicare a restricțiilor de circulație, închiderea aeroportului internațional Ben Gourion etc.

”Israelul este în securitate și protejat”

Pentru a menține această situație și cursul normal al vieții, trebuie să continuăm să supraveghem și să ne pregătim pentru orice scenariu, a declarat Naftali Bennett într-un comunicat.

Cu o rată de pozitivitate a testelor de 0,65% și cu o scădere periodică a numărului de noi infecții și de spitalizări în ultimele săptămâni, Israelul pare să fi ajuns la finalul celui de-al patrulea val Covid-19. Peste 5,7 milioane de israelieni  (aproximativ 80% dintre adulți) din peste 9 milioane de locuitori ai țării au primit două doze de vaccin Pfizer și peste 4 milioane, cea de-a treia doză, potrivit ministerului Sănătății.

Recent, Consiliul consultativ al ministerului Sănătății a recomandat extinderea vaccinării la copiii între 5 și 11 ani. De asemenea, guvernul trebuie să decidă dacă merge mai departe cu această măsură, însă primul ministru s-a pronunțat deja în favoare.

”Nu sunt motive pentru a lăsa copiii fără apărare, niciun copil nu trebuie să fie contaminat sau să contamineze alte persoane (…) Eu îi îndemn pe părinți să-și vaccineze copii”, a afirmat Naftali Bennett, într-o declarație filmată și difuzată, transmite BFMTV.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...