Județul în care autoritățile au decis să ceară ajutorul preoților pentru a convinge românii să se vaccineze

Autoritățile din județul Botoșani au decis să ceară sprijinul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că influența preoților în rândul populației este mare, iar un dialog cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române ar fi constructiv.

„Vaccinarea este voluntară. Noi trebuie să aducem argumente pro-vaccinare, nu să spunem că dacă nu te vaccinezi…. O să încercăm, pentru că acolo, în biserici, într-adevăr, enoriaşii ascultă de preoţii din parohie”, a afirmat Adăscăliţei.

De asemenea, la aceeași conferință de presă a fost prezent și prefectul Dan Nechifor, care a anunțat că preoții vor intra în etapa a doua de vaccinare, subliniind că aşteaptă ca aceştia să se înscrie pe platformele online pentru programări.

„Biserica este organizată. La noi sunt protopopiate la nivelul judeţului. Intră în categoria, să spunem, a instituţiilor publice care sunt în etapa a doua de vaccinare. Aşteptăm când se vor programa pe platformă primii dintre reprezentanţii bisericii. Vom avea discuţii cu reprezentanţii protopopiatelor, inevitabil”, a menţionat Nechifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...