Covid-19: La Shanghai, copiii pozitivi sunt separați de părinții lor

La Shanghai, copiii pozitivi la coronavirus vor fi separați de părinți. Dacă unul dintre părinți este și el pozitiv, acesta își va putea însoți copilul la rândul lui pozitiv într-un loc special, unde vor primi tratament, au anunțat autoritățile de la Shanghai, transmite Euronews.

Majoritatea locuitorilor din Shanghai sunt izolați la domiciliu, începând de la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza variantei Omicron. Ministrul sănătății chinez a anunțat, luni, că peste 9.000 de noi cazuri au fost testați pozitiv, 95% asimptomatici. Primăria efectuează testarea tuturor locuitorilor. Metropola chineză, Shanghai, are 25 de milioane de locuitori.

În China, fiecare persoană testată pozitiv, chiar asimptomatică, este izolată de persoanele neinfectate. Autoritățile de la Shanghai au confirmat, luni, că această măsură se aplică inclusiv în cazul copiilor.

Dacă unul dintre părinți este și el infectat, el va putea să-și însoțească copilul și să aibă grijă de el ”într-un loc special, unde ei  vor fi tratați”, a declarat, luni, Wu Qianyu, unul dintre responsabilii serviciilor de sănătate municipale.

Dacă membrii familiei nu îndeplinesc condițiile pentru a-l însoți, respectiv nu sunt contaminați, copiii vor fi seprați de părinții lor, a subliniat responsabilul în fața presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...