Covid-19. Omicron ar putea provoca un simptom înfricoșător: paralizia în timpul somnului

Doctorul Kat Lederly, expert britanic în terapia somului, descrie un nou simptom observat la pacienții pozitivi Omicron: paralizia în timpul somnului.

Transpirații nocturne, tuse seacă, dureri musculare și febra sunt simptomele cele mai frecvente la adulții pozitiv Omicron. La acestea, s-ar putea adauga paralizia în somn.

Această tulburare de somn se manifestă în timpul somnului sau în momentul trezirii. Persoana respectivă nu se poate mișca sau vorbi și constată că este paralizată, dar conștientă. Această stare, care poate dura de la câteva secunde la câteva minute, este adesea însoțită de halucinații. Ea poate fi înfricoșătoare, dar este benignă și majoritatea persoanelor o vor experimenta o dată sau de două ori în viață, precizează National Health Service (NHS).

Potrivit dr. Kat Lederle, expert britanic în terapia somnului, întrebat de Dailymail, s-ar putea ca infecția virală să aibă un impact asupra reglării somnului la nivelul creierului. De asemenea, elsubliniază că stresul și anxietatea influețează calitatea somnului. Pentru alți specialiști paralizia în somn ar fi un efect secundar, rezultat din combinarea ”virus și stres”.

Medicii spun că este foarte important de a dormi suficient în fiecare noapte, între 7 și 8 ore. De asemenea, ei recomandă să ne culcăm și să ne trezim la aceeași oră, să nu dormim pe spate, deoarece această poziție poate mări riscul de apariție a paraliziei în somn.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole