Covid-19. Pacienții cu forme grave din terapie intensivă sunt în general cu varianta Delta

Deși varianta Omicron se transmite foarte ușor, totuși, varianta Delta a virusului SARS-COV-2 este în continuare în circulație provocând cazuri grave aflate în prezent la terapie intensivă, precizează ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Dintre secvenţieri, 75% sunt cu varianta Omicron, dar există încă şi varianta Delta. Noi avem cazurile grave, cazurile din ATI în momentul de faţă, în general cu varianta Delta.

Pe măsură ce varianta Delta va dispărea din circulaţie din cauza concurenţei cu varianta Omicron, care se transmite mult mai rapid, e posibil să avem o evoluţie mai favorabilă, nu neapărat favorabilă, pentru că şi varianta Omicron poate produce unor categorii de persoane situaţii dificile din punctul de vedere al sănătăţii”, a spus ministrul Rafila, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...