Covid-19: „Pandemia este aici”, avertizează fostul director al Institutului Pasteur

În pragul vacanțelor de vară, Christian Brechot, fost director al Institutului Pasteur  (2013-2017) din Franța, le-a cerut francezilor să fie prudenți pentru că „pandemia Covid este aici și crește din nou”, transmite Europe 1.

Cu acest avertisment nu este vorba de a ne stresa, ci de nevoia de a fi prudenți, spune Christian Brechot. În acest sens, specialistul recomandă purtarea măștii în spațiile închise, ca și în mijloacele de transport în comun, magazine, muzee etc. și aerisirea camerelor. Evident, Christian Brechot recomandă vaccinul anti-Covid.

Specialistul subliniază că toată lumea, prinsă în iureșul vacanțelor, ia în calcul un eventual val pandemic în toamnnă. Totuși, nu trebuie să uităm – spune specialistul –  că acest virus este foarte, foarte contagios, iar în locurile unde se adună mulți oameni, acesta se transmite foarte ușor.

Virusul nu are legătură atât cu faptul că este mai cald, ci cu faptul că acolo unde sunt mulți oameni sunt și condiții optime de răspândire a coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...