Covid-19: Pfizer cere autorizare pentru vaccinul contra Omicron în cazul copiilor între 5 și 11 ani

Pfizer și BioNTech au cerut luni agențiilor americane de specialitate autorizarea vaccinului anti-Covid conceput special contra variantei Omicron pentru copiii între 5 și 11 ani, au anunțat cele două companii într-un comunicat, transmite Europe 1.

Cererea de autorizare de urgență a fost adresată Agenției americane a medicamentului (FDA) pentru o doză de rapel de 10 micrograme.

În cazul unui răspuns pozitiv din partea FDA, Centrele de prevenție și luptă contra bolilor (CDC), principala agenție sanitară federală a SUA, vor emite la rândul lor recomandări înainte de administrarea primelor doze în cazul copiilor.

În următoarea perioadă, o cerere similară de autorizare va fi trimisă și Agenției Europene a Medicamentului (EMA), se mai precizează în comunicat.

Noua generație de vaccin anti-Covid, numit bivalent, țintește în același timp sușa originală a coronavirusului și subvariantele BA.4 și BA.5 ale Omicron. Aceste subvariante reprezintă în prezent peste 90% din contaminări în SUA. Este adevărat copiii sunt mai puțin afectați de Covid-19 comparativ cu adulții. Totuși, potrivit estimărilor CDC, de la începutul pandemiei, în SUA, mai multe sute de copii cu vârste între 5 și 18 ani au murit din cauza Covid-19.

La sfârșitul lunii august, FDA a autorizat versiunea vaccinurilor Pfizer-BioNTech și Moderna ce vizează Omicron și CDC  a formulat recomandări, deschizând calea unei noi campanii de rapel. Până acum, au fost autorizate vaccinul Pfizer-BioNTech pentru persoanele cu vârste peste 12 ani și cel de la Moderna pentru persoanele peste 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...