Covid-19: Pozitiv timp de 411 zile, în sfârșit vindecat!

După 13 luni de Covid long, un britanic s-a vindecat datorită unei combinații de anticorpi. Cercetătorii au fost nevoiți să studieze virusul pentru a stabili cum să vindece pacientul.

Este vora despre un Covid foarte lung. Peste un an. Pacientul, în vârstă de 59 de ani, a fost testat pozitiv 411 zile. Cercetătorii britanici de la Guy’s și St Thomas NHS Fondation Trust și de la King’s College din Londra au descris acest caz clinic în revista Clinical Infectious Diseases.

Cercetătorii au realizat o analiză genetică rapidă cu o tehnologie a scanării specială pentru a vedea dacă pacientul, al cărui sistem imunitar era foarte slăbit  în urma unui transplant renal, a contractat  în mai multe rânduri Covid-19 sau era afectat de o infecție persistentă.

Rezultatele au confirmat că este vorba despre o infecție. Pentru tratamentul administrat pacientului medicii au utilizat o combinație de anticorpi monoclonali, care sunt considerați ineficace în prezent. ”Noile variante (…) sunt rezistente la toți anticorpii disponibili în Regatul Unit, în Uniunea Europeană, inclusiv în Statele Unite”, precizează Luke Blagdon Snell, infecționist la fundația Guy și St Thomas.

Succesul tratamentului a fost legat de faptul că pacientul a fost infectat cu o mutație mai veche a coronavirusului.

Rezultatele nu au fost la fel de concludente în cazul altui pacient, în vârstă de 60 de ani,  pozitiv din luna aprilie. În acest caz, echipa a combinat tratamente antivirale (care nu erau combinate înainte: Paxlovid și remdesivir), care au fost administrate pacientului inconștient printr-o sondă nazogastrică. Tratamentul a durat de două ori mai mult, comparativ cu cât se recomandă în mod obișnuit, dar, în final, infecția Covid-19 a fost eliminată. Acest al doilea caz oferă totuși  speranța unei noi opțiuni de tratament pentru pacienți cu Covid persistent și sever.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...