COVID-19: Record negativ în Mexic, peste 30.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Mexicul a înregistrat sâmbătă peste 30.000 de cazuri noi de COVID-19, un record de la începutul pandemiei, ceea ce a determinat unele state mexicane să închidă din nou şcolile, notează AFP.

În 24 de ore, au fost înregistrate 30.671 de cazuri noi, pentru un total de 4.113.789.

Recordul cotidian precedent, de 28.023 de cazuri, a fost atins la 18 august 2021, potrivit Ministerului Sănătăţii. Decesele au rămas, însă, stabile la 202 peste zi.

Pragul de 300.000 de decese din cauza COVID-19 a fost depăşit vineri în Mexic, a cincea cea mai afectată ţară în termeni absoluţi din lume, după Statele Unite, Brazilia, India şi Rusia.

Experţii subliniază că numărul contaminărilor cu COVID-19 în Mexic ar fi mult mai mare decât datele raportate de autorităţi, din cauza puţinelor teste efectuate.

Confruntat cu imposibilitatea de a răspunde la cererea de teste, secretarul pe probleme de sănătate din Ciudad de Mexico le-a cerut tuturor celor care prezintă simptome să se considere purtători ai virusului şi, prin urmare, să se izoleze şi să meargă la spital numai dacă starea lor se deteriorează.

Varianta Omicron, care a fost detectată pentru prima dată la 3 decembrie, a devenit dominantă în ţară, potrivit autorităţilor sanitare, înmulţind contaminările după câteva săptămâni de scădere a cifrelor.

Transportul aerian era în continuare afectat sâmbătă după ce cel puţin 87 de piloţi au fost testaţi pozitiv la COVID-19, ceea ce a forţat anularea sau amânarea a aproximativ 100 de zboruri cu începere de joi, în principal pe aeroportul din capitală.

Guvernul de stânga a recunoscut recrudescenţa pandemiei, dar refuză să suspende activităţile, deoarece spitalizările şi decesele sunt sub control.

Cu toate acestea, cel puţin 14 state au decis să închidă din nou şcolile, care s-au redeschis la sfârşitul lunii august, mai scrie AFP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...