Covid-19. Starea de sănătate a 92% dintre pacienți s-a îmbunătățit după trei zile de tratament cu antiviralul de la Pfizer

În prima zi, 60% dintre persoanele care au primit Paxlovid, antiviral de la Pfizer, au început să se simtă mai bine, arată un sondaj realizat de cel de-al doilea furnizor de servicii medicale din Israel, transmite The Jerusalem Post.

După trei zile de tratament cu acest antiviral, starea de sănătate a peste 90% dintre pacienți cu coronavirus s-a îmbunătățit, au arătat datele publicate la începutul acestei săptămâni de Maccabi Healthcare Service.

Șeful diviziei Maccabi, dr. Miri Mizrahi Reuveni, a declarat: ”Recomandăm oricărei persoane care s-a îmbolnăvit și este considerat potrivit pentru tratamentul cu acest medicament să-l ia și să se protejeze împotriva unei forme grave de boală care poate duce la spitalizare și chiar la deces”.

Rezultatele sondajului arată calitatea tratamentului, eficacitatea și importanța acestuia (…) a mai adăugat aceasta.

Maccabi este al doilea mare furnizor de servicii medicale din Israel, cu aproximativ 2,5 milioane de membri. Până acum, 850 dintre aceștia au primit medicamentul de la Pfizer.

Tratamentul cu Paxlovid constă în administrarea a trei pastile de două ori pe zi, timp de cinci zile. Tratamentul trebuie început cel mai târziu după cinci zile de la apariția primelor simptome. El este destinat persoanelor cu forme ușoare și moderate de boală, care prezintă risc ridicat de a dezvolta forme grave de boală.    

În Israel, administrarea medicamentului a început de la 3 ianuarie.

Dintre persoanele cărora li s-a prescris acest tratament, 60% au început să se simtă mai bine chiar din prima zi și 92%, după trei zile, au raportat o scădere a febrei și a celorlalte simptome.

Efecte secundare

6% dintre pacienți au decis să întrerupă tratamentul din cauza efectelor secundare. 62% dintre cei care au primit tratamentul au suferit de efecte secundare: o treime au spus că avut un gust metalic amar, 18% au avut diaree, 11% – pierderea gustului sau a mirosului, 7%  – dureri musculare și 4% – dureri de cap.

Până acum, niciun pacient care a primit acest tratament nu a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...