Covid 19: Subvarianta Delta (AY4.2), mai contagioasă, dar nu provoacă forme mai grave de boală

Autoritățile sanitare britanice au anunțat că monitorizează subvarianta Delta (AY4.2),  care se răspândește în Regatul Unit, și spun că aceasta este potențial mai contagioasă, dar nu este mai periculosă, anunță AFP și 20 Minutes.

Varianta AY4.2 a reprezentat, în ultima săptămână, 6% din totalul cazurilor din Regatul Unit, conform buletinului săptămânal UK Health Security Agency, care a clasat această tulpină ca ”variantă în curs de investigare”.

Vaccinul

Elemenele preliminare par să dovedească că această subvariantă prezintă o rată de transmitere mai ridicată comparativ cu Delta, a explicat agenția de sănătate publică britanică. Sunt necesare dovezi suplimentare pentru a determina dacă acest lucru este legat de o modificare a comportamentului virusului sau de condițiile epidemiologice, a precizat agenția de sănătate publica britanică. În schimb, această variantă pare să nu genereze versiuni mai grave de boală sau să facă vaccinurile distribuite în prezent mai puțin eficiente, a subliniat agenția.

Boris Johnson nu vrea restricții

Săptămâna trecută,  în Regatul Unit au fost înregistrate  aproximativ 50.000 de noi  cazuri, pentru prima dată după trei luni, și 180 de decese, bilanțul total al epidemiei din UK fiind de  139.326 de morți. Cu toate apelurile din ce în ce mai puternice din partea personalului medical, premierul Boris Johnson refuză să reintroducă unele restricții, cum ar fi purtarea  măștii în spații închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...